Jacky Mathijssen zegt welke drie spelers STVV zeker moet proberen te houden

Jacky Mathijssen zegt welke drie spelers STVV zeker moet proberen te houden
Foto: © photonews

STVV speelde dit weekend gelijk op bezoek bij Standard. Een typische eindeseizoenswedstrijd die niet veel te bieden had.

Voor STVV zit de competitie er in de hoofden al op, maar toch moeten er nog enkele wedstrijden gespeeld worden. Jacky Mathijssen kijkt net als het clubbestuur en heel wat spelers al naar wat de transferzomer zal brengen.

Die belooft heel interessant te worden. “Als er één of twee sleutelspelers vertrekken, dan gaan ze dat kunnen opvangen. Maar het mogen er ook geen vijf zijn. Dan valt toch een groot deel van het vertrouwen en de opgebouwde automatismen weg van dit seizoen”, vertelt de analist in Het Belang van Limburg.

Mathijssen moet niet lang nadenken, mocht hij de trainer van STVV zijn, wie hij graag aan boord zou houden voor volgend seizoen. Hij noemt meteen drie belangrijke pionnen die zeker zouden moeten blijven.

“Ik zou aandringen bij de club om er alles aan te doen om jongens als Smets, Delorge en Steuckers nog één seizoen op Stayen te houden. Geef ze een mooi nieuw contract én de garantie dat ze volgende zomer weg mogen voor een correcte prijs.”

Die situatie moet zowel voor de speler als de club winst opleveren. “De spelers kunnen nog één jaar mooi verdienen in een vertrouwde omgeving en als club weet je dat die investering op het einde van de rit dubbel en dik gaat terugverdienen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties