Stadion: White Hart Lane
Geen nieuwe stunt voor Sheffield Utd
Kevin Pieters
| 0 reacties

Sheffield United zorgde op de eerste speeldag van de Premier League al meteen voor een grote verrassing door een puntendeling met titelkandidaat Liverpool uit de brand te slepen. Tottenham begon in mineur door te verliezen op het veld van Bolton met 2-0.  Enkele feiten voor de wedstrijd: Tottenham heeft in acht jaar nog nooit zijn eerste thuiswedstrijd verloren.  Sheffield won in 1991 nog van Tottenham in de toenmalige First Division met 1-0.

Tottenham kon zich geen betere start wensen: In de zesde minuut vond Aaron Lennon van op de rechterkant Dimitar Berbatov (foto) in de kleine rechthoek.  De nieuwe aanwinst van de Spurs wist makkelijk te scoren van die afstand: 1-0.  Het was duidelijk dat Tottenham de wedstrijd snel wou beslissen, maar de schoten van Tiano zorgden voor weinig gevaar.  Het was wachten tot het kwartier voor een eerste kansje van de bezoekers.  Een schot van Michael Tonge werd afgeblokt.  Berbatov lag een minuut later aan de basis van het tweede doelpunt.  De Bulgaar kopte de bal in de voeten van Jermaine Jenas.  Sheffield-doelman Patrick Kenny was opnieuw kanseloos: 2-0 en Tottenham op rozen.  Onmiddellijk daarna hing de 3-0 in de lucht, maar een schot van Tiano en een kopbal van Berbatov werden gekeerd.

Tottenham domineerde de wedstrijd, Sheffield kwam amper in het spel voor.  Net voor het half uur was Kenny wel bij de pinken op een schot van Berbatov.  De wedstrijd zakte wat weg en met een ruime voorsprong doken de Spurs de kleedkamers in.

De tweede helft startte zoals de eerste eindigde. Weinig kansen aan beide kanten, met voornamelijk balbezit voor de thuisploeg.  Het was wachten tot in de 55ste minuut op dreiging van de thuisploeg: Young-Pyo Lee knalde net over.  Net na het uur werd de eerste kaart van de wedstrijd getrokken voor Leigh Bromby (Sheff Utd) voor onsportief spel.  In de 70ste minuut dan eindelijk wat dreiging van de bezoekers, maar een sterk verdedigende Calum Davenport ruimde het gevaar op. Ook van op afstand lukte het Tonge niet om de Spurs-doelman Paul Robinson te verontrusten.  De laatste 10 minuten werd Jermain Defoe het veld ingebracht voor Robbie Keane die net daarvoor nog snoeihard uithaalde, maar zijn schot werd gestopt door de doelman. Diezelfde Defoe liet zich in de slotfase nog tot tweemaal toe opmerken, maar zijn pogingen botste eveneens op een alerte doelman. De buit was al geruime tijd binnen voor de Spurs. Het laatste woord was dan ook voor de thuisploeg via Edgar Davids, maar zijn schot werd over het doelkader getikt door Kenny.

Een verdiende overwinning voor de Spurs die de misser van de eerste speeldag hebben recht gezet en in de tweede helft gas terugnamen. Sheffield United kon zijn stunt van de eerste speeldag niet evenaren en speelde een zwakke wedstrijd. [TH]